School: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

1. (continued from previous page)
    an oidhche sin chuiaidh an beirt fhír aniar insan seomra eile a bíonns insan teach. Ní raibh sé i bfad gur tháinig an buille ar an doras. D'fodgail an bean é. Las sí an coinneal. Tug sí an airgead don fear.
    Dubhairt an fear é a leigead isteach san seomra cun na páiste a feicheál ionnas go rachaid sé isteach i Flaitis.
    Bí bratalín tart timceall an fír agus bí raibh aon bróg air. Nuair a bí sé ag teacht amach as an seomra tar-éis slán leat a tabhairt don páiste, tainig an beirt fír aniar as an seomra eile, tóg siad an braitlín as an fear acht cé a raibh ann cht fear as
    Máire Ní Chonchubhar
    Kilmaine, Co. Mayo