School: Cill Mheadoin (C.)

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliosáin

1. (continued from previous page)
    agat." "Tá" arsa an mac. "Cé méid," arsa an t-athair. "Níl fhios agam" ar seisean "mar is óir atá agam." Annsin d'innis se an sgéal dhó.
    "Lá amhain," ar seisean, "bhí mé féin agus buachaill eile ag dul abhaile ó teach ósta agus chaith muid a dhul thart crann. An nóiméad a bhí muid ag dul thart air chuala muid an focal óir. Thosuigh muid ag cartú agus fuair muid dhá phota óir. Tháinig mé abháile annsin."
    La eile dubhairt an t-athair leis an mbeirt is óige "a dul go áit eile agus a shaoghal a chaitheamh ann." Dtimigh siad leo, agus níor chuala siad focal fútha ó shion.
    Do phós an mac is sine agus bhí baineas seacht Lá acu. Tar éis an baineas d'éirigh an t-athair go feargach. Bhí saoghal an
    Bríghid Ní Mheara
    Tullyduff, Co. Mayo