School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    leis an teach thug sé an litir duithe. agus léigh sí é. Leag siad amach lá an phosadh, agus nuair a tháinig an Ríogh abhaile bhí an fheargh air, agus dubhairt sé leis a ghabháil go dtí an domhan thoir, agus trí ribe a tharraingt as ceann an leamhain a bhí annsin. D'imtigh sé go dtí go dtáinig le fhad leis an fhairrge, agus chuaidh sé bhád agus d'fiafruigh fear an bháid dó cá chuige a rabh seisean ar an fhairrge. D'imtigh sé leis go dtáinig sé fhad le sgaifte a bhí ag baint ag bun crainn a bhí ag tabhairt toradh dón bhaile leis an oiread seo bliadhain. agus nach dtug sé toradh ar bith le dhá bhliadhain. D'fiafruigh siad dó ca chuige seo. Dubhairt sé go n-innseocadh sé sin daobhtha nuair a bhéadh sé ag teacht arais dó. Dimthigh sé leis go dtáinig sé fhad le sgaifte a bhí ag bun crainn eile, a bhí ag coinneal fíon[a?]
    AT0461: Three Hairs from the Devil's Beard
    Seán Mac Giolla Cheárr