School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    agus bhéadh fios ag an mhnaoi an t-am a bhéadh acha. D'ith sí a breicfeasta agus d'imthigh sí leithe ag tarraingt ar an aonach.
    Ní dheachaidh sí i bhfad gur casadh sagart uirthi. Sgannraíodh sí mar fuair an sagart bás tamall roimhe sin. Labhair sé léithe agus uirthi. Annsin thoisigh siad a chomhradh agus níorbh fhada ann iad go dteachaidh triúr marcach thart. Bhí mar bhéadh teinidh dhearg ag teacht amach as béal na gcapall agus toit ag éirghe amach as a ndruim. Labhair an sagart leis an mhnaoi agus dubhairt sé léithe gurab é an diabhal a bhí i nduine aca agus an bheirt fear a bhí leis go rabh siad marbh fad ó shoin
    Anna Nic Aodhachain
    Caitlín Nic Aodhachain