School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

aimseara é.
    Comhartha eile droch aimseara an ghaoth a bheith a'feadalaigh i bpoill eochrach no idir chásai na fuinneóige, no tuaragan trom tulc a bheith ag siorradh an t-simléara.
    Tuar ceatha.
    Áirigheann daoine gur maith an chomartha tuarceatha an tráthnóna, acht gur olc an chomartha tuarceatha na maidne.
    Nuair a bíos an aimsear garbh ceathaideach is minic a tcíthear tuarceatha bhrisde ar fhiógar na spéire, sé sin mar deáfa cos amhán de'n tuar ceatha le feiceail gan iomlán an bogha. Madadh gaoithe a bheitear ar a leithid sin ins an áit seo agus deirtear nach féidir cómharta níos measa a fheiceáil. Go mbeidh an aimsear garbh, diolba, ceathaideach agus mórtas ar an fhairrge.
    I dtaoibh thuarceatha na h-oidhche deirtear gur maith an comhartha aimseara í acht