School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal eile (continued)

(continued from previous page)
    bhaile 'un toighe d'innis siad do na n-athair fá caidé dubhairt an gasúr. Anois bhí an saighdhiúir cinnte go mbéadh sé contabairteach agus phlothail sé fhéín agus a bhean an gasúr a chuir chun báis. Nuair a bhí litir sgríobhta aca cuir siad an gasur leis chuig caradih dobhtha fhéin. Thug siad órdú géar dó'n ghásur gan an litir a fhosgladh. D'imthigh Ball Dearg leis agus an litir leis agus nuair a bhí sé ar bhruach abhna casadh sagart air. D'fiafruigh sé dó'n gasur chá raibh sé ag dhul, nó cáide a ghnoithe.
    Nuair a d'innis sé dó gur litir a bhí leis d'iarr an sagart air an litir a thabhairt dó. Nuair a fosgladh
    Treasa Ní Fhríghil
    Tulaigh na Dála, Co. Donegal