School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. Scéal (continued)

Bhí fear na chomhnuidhe thiar i mbaile na Carraice am amháin agus bhí sé pósta.

(continued from previous page)
    d’aontuigh sé a dhul. Chuaidh sé suas ar chúl an mharcaigh agus d’imthigh an bheirt leo go Caisleán na Finne.
    Is cosamhail eadar an dá am go dtáinic biseach ar an ighean agus bhí an lúthgair uirthí an t-áthair a fheicáil agus b’eigeán do fanacht ar feadh cupla lá. Bhí an bhean a bhí i mbaile na Carraice sá sin bhean an fhir a d’imthigh bhí sí ag éirigh mió shuaimhneach nuair na radh a fear ag teacht. Chuaidh an oidhche thart agus ar maidín lá ar na bhárach chuaidh buachaillí an bhaile amach dá chuartu. Tháinic siad go dtí an áit a rabh sé ag baint na sgoilb agus fuair siad an corán agus an rópa i bhfolach faoí tom luachaire. Rinne siad amach annsin gur thuit sé isteach sa t-sruthan agus gur báitheadh é. Chuartuigh siad an srúthan agus fuair siad fear báidhte ann agus ní rabh siad abalta é a aithne. Is cosamhail go rabh bacach ag dul thart lá roimhe seo agus gur thuit sé isteach sa t-sruthan agus go rabh sé as áithne.
    Thug na daoine leo abaile an corp agus rinne e a fháire, bhí a bhean an (bhuadháirta) bhuadharta agus chaoin
    Máire Ní Éichthighirn
    An Ailt Leathan, Co. Donegal