School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (continued from previous page)
    Bhí ar an bhearad. D'amharc sé thart agus d'aithin sé lan píce a bí go bé an t-eallach a d'ith an t-éadach. Ní rabh aige anois acht le fuaradh ins an chroiceann ar téigh sé ann. Chruinnigh sé suas (an beo) na cnaip agus an pice agus tháinic sé aníos an bealach mbr é ag ithe ná meura sa fhú le neart náire ach caidí bhí le déanamh. Nuair a bhí se ag teacht aníos an bealach mór casadh an sagart air. "Caidé tháinic ort" arsa n sagart leis. "O lean mé an bacach sin, bhain mé damh mó chóta agus d'fhág mé faoí bhruach é agus nuair a fuair me dá chuartú arais bhí sé ithe ag an eallach". "Ó táim" arsan sagart go bhfuil tú do fhear ghasta ach nuair a rachfas tusa arais go baile atha Cliath (innsin) innis [?] annsin nach bhfuil bunadh Dhun na nGall leat go glas agus shíleann siad san uad a bheith.
    Máire Ní Éichthighirn
    An Ailt Leathan, Co. Donegal