School: An Cuimín (roll number 6162)

An Coimín, Co. Donegal
Pádraig Mac Aoidh

1. (continued from previous page)
    (6) Cléithín: (Spool of the breast displaced), Gloine agus é líonta le min-coirce go dti an t-imceall, agus é brúighte ar an bhrollach trí uaire. Roimh éirigh nó luighe gréine a caithfear seo a dheanamh. Gnídhthear aran de'n mhin-coirce agus ithear é. Thig le duine an léigheas seo a thabhairt do'n duine eile.
    (7) Cait Bhrághaid: (Scrofula or Evil) Tá an t-ortha seo ag an seachtmhadh mac nó an seachtmhadh ingean do seo acht ní thig leó an t-órtha a dhéunamh go raibh siad bliadhain agus fiche. Ma ghnídh - cailleann siad an chumhacht.
    Anna Ní Ghallchobhair
    Proinnseas Ó Gallchobhair