School: Loch Eidhneach (roll number 16007)

Loch Eidhneach, Co. Galway
Bríd M. Ní Chonaill

troid ann annsin.
    Tháinig an saor cloiche agus a chasúr in a laímh aige. Do tharraig sé buille ar an gcáca ach do phreabh an cáca ar an mbealach agus chár thuit an buille ach sa gceann ar an ngréasaidhe. D'eirigh clampar idir an mbeirt agus badh ghearr go raibh an baile ar fad ag troid le na chéile.
    D'imthig an cáca saor uatha. Do bhí saothar air fá'n am sin agus rith sé isteach i bpoll abhí i gcarraig taobh amuigh de'n bhaile. Tharla go raibh sionnach sa bpoll. Tug sé ar an gcáca agus do shlug sé siar é d'aon íarracht amháin. Is olc an ghaoth nach séideann maith do duine eícint ar seiseann, agus meanga ar a bhéal.
    A chrioc san -
    Maire Seóige