School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    bóthar taréis an dó-dhéag leanfadh sí é chómh fada le na theach fhéin. Bhí fear ag dul an bóthar agus ní raibh sí le feicéal agus thosuigh sé ag glaodhach uirthe agus ní raibh sé ibhfad nó go dtáinig sí amach agus bhuail sí é agus ní raibh sé i bhfad gur cailleadh é. Bhí sagart óg ar an mbaile agus chuaidh sé chuig an áit oidhche amháin ag an dó dhéag agus chuir sé ceist uirthe agus dubhairt sé léithe a dhul amach ins an bhfairrge. Nuair a bhí sí ag dul amach dubhairt sí go raibh sí ag déanamh dochair annseo agus go ndeanfadh sí a sheacht noiread ins an bhfairrge.
    Pádhraic Ó Dómhnaill
    Maighréad Bean Mhic Donnchadha