School: Cloch Bhreac (roll number 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. (continued from previous page)
    connaich an fear uasal cos an ngé anios as a phocha agus dubhairt sé, le Sean, ceard é sin atá anios as dé phocha agus dubhairt Sean na muice gur binn sgian agus chuir sé síos i n-a phocha é. Annsin lá amháin dubhairt an fear uasal le sean go gcaiteadh sé dhul ag an mbhaile mór, dubhairt sé le sean an car a chuir ar an gchapall agus é a thabhairt ag an mbhaile mór. Annsin chuir sean an car ar an gchapall agus nuair abhí sé dhul suas an bóthar casadh fear dhó, diar sé go Sheain céard abhíonn sé i dhéanamh, dinnis sean dhó, diar an fear dé a ngheobhfinn sé a shait le nithe, ní ngheobhfinn muise a dubhairt sean agus bhí an fear uasal ag géisteacht leis, agus dubhairt sé leis go síos anois agus ithe dé shait. Annsin chuaidh sean síos agus dithe sé a shait, agus nuair a tháinig sé anios chuaidh siad go dtí an baile mór. Nuair a tháinig siad go dtí an baile mór chuir sean in capall isteach sa sgiobal, agus chuaidh an fear uasal isteach i dteach agus bhí go leor fir uasal istigh sa seomra agus chuaidh an fear
    AT0921: The King and the Peasant's Son
    AT1005: Building a Bridge or Road