School: Cloch Bhreac (roll number 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. (continued from previous page)
    iad nu go gcríónadh na gásacha agus go mbéidh sé i n-am iad a bhaint. Baineann na daoine san áít seo na fataí le laideacha agus annsin piocainn siad na fataí móra agus cuireann siad i gcliabh iad agus nuair a bhíonn an cliabh lán caitheann siad isteach san poll iad. Annsin piocainn siad na fataí beaga agus tuibharfhainn siad abhaile iad. Tá go leor úsáid a déanamh do na fataí thar san áit seo. Bíonn go leor cinéal síol curtha aca. Seo iad an cinéal síól fataí a bhíonns curtha ag na daoine san áit seo. Seo iad na ainmneacha atá ortha. Fataí fada, fataí dearga, fataí bána, fataí sagairt, agus "chapíons"