School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    níor chuir sé air acht fuinneóg amháin, agus chuir sé mála óir isteach ann, agus dubhairt sé an té a mbeadh sé go mhisneach aige an mála óir a ghoid gur aige a bhí an misneach an mhuc a mharbhughadh. Nuair a chuala an fear seo faoi an mála óir dubhairt sé go bhfeachadh sé le é fhághail, agus dubhairt sé leis an ngréasaidhe a dhul leis.
    Bhí siad ag imtheacht leo annsin, agus is geárr go dtáinig siad chomh fada leis an teach seo. Dubhairt an fear leis an ngréasaidhe dhul isteach i dtosach, mar bhí fhios aige go raibh geibheann éicint istigh. Chuaidh an gréasaidhe bocht isteach an fhuinneóg, agus chomh luath is a bhí sé istigh chuir sé béic as, mar ce'n áit a rachadh sé acht síos i mbairille teara, agus báthadh é.
    Annsin chuaidh an fear eile isteach, agus sheas sé ar cheann an ghréasaidhe agus ghoid sé an mála óir, agus nuair a bhí sé ag imtheacht bhain sé an ceann de'n gréasaidhe le faitchios go n-aithneochaidhe é, agus thug sé abhaile leis é, agus chuir sé é lár-na bharach annsin chuaidh oncal an fir seo thart le colan an ghreasaidhe, mar bhí fhios aige dtoseochadh a mhuinntir ag caoineadh nuair a d'feiceadh siad é, acht nuair a chonnaic an fear seo ag teacht é dubhairt sé le bean an tighe gan tosaigh ag caoineadh, agus dubhairt sise nach dtoseochadh. Is geárr do dtáinig an
    AT0950: Rhampsinitus
    Mártain Seoighe