School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

againn ann", Connach ar sé agus gearsúinín m iseadh é ach na fuil aon nídh lé n-ithe aighe.
    Thug sí dho annsan rolla beagh ime agus beir sé leís é. Ní fada go dtainíg fear an cead tíghe abhaile agus dúbhairt sé lé na mnaoi. Is míníc a gheall tailliúir agus ná tiocfadh sé agus tá sé tagaithe sá deire". Tabhair cuig amach an píosa bréidhe. "O arsa an béan anois a thánaig fear agus capáillín bán aige o's na flathais agus dúbhairt go bhféacfaidh sé Seaín ann ach ná raibh aon luadh éadhuig air. Thugas do é agus tá sé smighthe leis agus, ní fheadar sa an dtabharfaidh sé dhó é no na tabharfaidh" D'imthig an fear leis abhaile go dtí na leanbhaí agus ana áthas air toísgh an méid a bhí a thabhairt chúca aige agus chuireadar isteach an Nodlag go lan sásta.
    AT1540: The Student from Paradise (Paris)
    Séamus Ó Chonchúbhair