School: Scoil na mBráthar, An Daingean (roll number 16703)

Daingean Uí Chúis, Co. Kerry
An Br. P. Ó hAragáin

1. (no title) (continued)

Bhí fear in Dún Síon fadó agus bíodh sé ag obair ar na bóithre. Lá amháin ní raibh aon tobach. Do bhí fear ón mbaile ag dul go dtí an Daingean...

(continued from previous page)
    tobach aige. Do bhíodh sé ag teacht gach lá cuiche agus geibheadh sé gal de'n phípa gach lá. Sa deire dubhairt sí leis gan teacht aon lá eile mar go raibh sí fhéin ag dul ar neamh an lá san. Dubhairt sí leis go raibh sí ar an dtalamh so mar nuair a bhí sí óg bíodh sí ag ól tobach agus ná tabharadh sí gal do éinne. Do cuir Dia í ar an dtalamh cun go dtabharfadh sí gal do'n té nár thug sí do é nuair a bhí sí óg.
    Pádruigh Ó Muircheartaigh
    Dún Séann, Co. Kerry