School: Curry (C.) (roll number 12067)

Curry, Co. Sligo
Bean Uí Chaomháin

1. (continued from previous page)
    in a dhiaidh sin nó go dtáinig an fear sidhe agus d'innis Domhnaill an sgéal dó "go mbeadh siad uile caillte." D'éirigh an sideóg an feargach agus thosuigh ag beicéad chomh árd is d'fhéadh sé agus tháinig na mílte sideóga an treo agus sheas siad thart timcheall na h-uaighe acht ní raibh siad in ann dul in gar dó agus bhí siad annsin ar feadh achar fada agus in deireadh na dála d'imthigh siad agus tháinig Naomh Pádraig agus dubhairt sé le Domhnall "eirigh" as an uaigh go raibh an timpist thart.
    Chuala gach duine an sgéal seo agus sin é an chaoi a raibh fhios ag na daoine i gCo. Shligigh na h-uirlisí a chur treasna na h-uaighe nó go dtagann an t-socraid.
    Caitlín Ní Giollaruaidh
    Páid Cáit Sheáin