School: Srón (roll number 9090)

Shrone Beg, Co. Kerry
Pádraig Mac Carrthaigh

1. (continued from previous page)
    eile isteach cun griosach do thabairt cun a tige féin. Bhí tailiúr ar an mbórd ag fúagháil agus cuir sé gríosach níos níos mó na an griocach a tóg sí amach isteach i tobhán uisge. Thainig sí isteach arís agus dubhairt sí gur mhúc an gríosach sin agus do thóg sí amach griosach eile agus chuir an tailiúr griosac níos mó na an gríosach a thóg sí amach isteach i toban uisge. Tainig sí isteach arís agus do thóg sí griosach eile agus dubhairt sí gur mhúc sé arís. Do tóg sí griosach eile agus chuir an tailliuin griosach eile isteach sa tubán. Thainig bean an tighe isteach agus dubhairt an tailliuir leí leí go raibh an bean eile ag tógaint an ghriosaig agus gur thainig sí trí huaire isteach ag lorg gríosaig agus dubhairt bean an tighe go raibh ím go leor da thógaint aici. Chuaidh sí go dtí an tubán uisge agus chonnaic sí istig ann trí píosaí móra ime. Is amlaidh a tóg sí trí piosaí ime on mnaoi eite
    Múinteoir
    Headfort, Co. Kerry