School: Imleach Droighneach (roll number 14085)

Imleach Draighneach, Co. Kerry
Eibhlín Ní Chonmhuidhe

fadó moladh le Dia.
    Do cuireadh as seilb Muinntear Dalaig i gCuran a Fola fadó. An cheád lá cuiread as seilbh iad do bhí na comarsain go leir bailighthe tímcheall ar an dtig agus ni leogfaidís dóibh imteacht. Bhí an sgeul ceadna an tarna lá. An tríomhadh lá tháinig báílle agus sé cinn is fiche truclaí lán de ghárdai agus sa deire cuireadh amach iad.
    Do thóg daoine eile annsan é agus chuaidh Cáiat Ní Dhálaigh ar a dá ghluin cun Dé agus dubairt leis í dfagaint beó go gcuirfí amach na daoine a bhí ann na diaidh. Do mhair sí.
    Cuireadh amach iad na dhiaidh san agus fuair Cáít bás lar na mháíreach a bhí chughainn agus áhas uirthi gur chualaidh Dia a guidhe.
    Roisín Ní Shéaghdha
    Ceann Eich, Co. Kerry