School: Castleplunkett (roll number 15545)

Castleplunket, Co. Roscommon
Séamus Ó Domhnaill

ar san siúinéir.
    "Go mba hé duit" ars an inghean.
    Thug sn inghean cathaoir dhó agus dubhairt leis deasughadh síos chuig an teinidh a ghoradh a dhéanamh.
    "Ní fiú dom é" ar san siúinéir "'Séard a thug an bealach seo mé go bhfeicinn a bhfuighinn an céachta sin le déanamh ó t'athair.
    "Chér dhár dhíobh thú féin" ar sise.
    "Tá m'ainm faoi mo thóin agus tá mo shloineadh faoi mo mhuinéal"
    "Och, céad míle fáilte romhat mar sin, a Chathaoir a' Cába ar sise, "agus Cén chaoi bhfuil do shláinte"
    "Gura míle mairidh thú" arsa Cathaoir, "Tá mé go maith, slán a bhéas tú"
    "Tá cead fáighte agam ó m'athair, ordughadh a thabhairtdhuit an céachta a dhéanamh" ar san inghean, "má gheallann tú dhom go ndéanfaidh tú céachta ar mo mhian".
    "Cad chuige nach ndéanfainn , cén sórt céachta a theastuigheanns uait? Seacas duine ar bith eile nó an céachta ar leith a
    Séamus S. Ó Dómhnaill
    Seán Ó Reachtaire