School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    buachaill na dhiaidh agus connaic sé an mach agus an caoire aige agus chuaidh sé ar an dtaobh istig den claidhe agus thosnuig sé ag leiglig agus d'airig an mach é agus leog sé síos an caoire.
    Chuaidh sé isteach go dtí an pairc nar airig sé an meiglig agus do léim an buachaill thar an claidhe agus thóg sé an caoire agus bhí sé ag meiglig leis agus é ag tógaint an caoire.
    Cheap an mach go mbeadh dhá caoire ag dul abhaile agus go mbeadh sé níos féarr ná an buachaill.
    Do stad an leilig go h-obann agus ní raibh fhios ag an mach cá raibh an caoire ansan agus do léim sé thar an claidhe agus chuaidh sé go dtí an áit nar fhág sé an caoire agus ní raibh sí ann.
    Bhí fhios aige ansan go raibh an buachaill tréis í goid uaid agus chuaidh sé go dtí an áit i nar
    Cáit Ní Dhuinnín