School: Réidh na nDoirí, Maghcromtha (roll number 14993)

Ré na nDoirí, Co. Cork
Amhlaoibh Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    bhí fear mór magaidh Michéal Ua Suibhne a Gort na Fuinsion Michil Eamoinn a tugtí ar agus firín beag eile gurbh ainm Padraig Ua Murcadha. Padraig na Daraighe gur maith leis beith suas is anuas le fir maithe ba cuma d'én saghas triallach a bheadh ar siubhal aca. Bhí sé mar buacaill aimsire an uair seó ag Mícil Eamoinn agus nuair ná thabharfadh eínne fé leímt an trínse acht Amhlaoibh Domhnaill ceap Micíl Eamoinn go mbeadh beagáinín spórt aige "Slán beó agat a Phádraig Ui Mhurcadha" arsa Michíl Eamoinn dá mbeadh fá anso ba gairid an moill ort an trínse do leímt" agus fios go maith aige go raibh Pádraig lar tiar de. "Taím anso a máíghistir" arsa Pádraig "Airiú" arsa Michíl "ceapas gur sa baile um dhiaidh a bís sé. Bain díot do casóg agus na leig an Sway le Muinntir
    Gort an Imill, Co. Cork