School: Gleannóg, Malla (roll number 9448)

Glannoge, Co. Cork
Mrs K. Barrow

1. (continued from previous page)
    a gheóbhfadh sé ag dul amú." Chuaidh sí isteac agus tháinig sí amac agus dubhairt sí le h-Eoghan dul isteach agus fuair sé a bhricfeast. Bhí sé féin agus an sagart ag seanacuigheacht ar feadh tamaill mhaith.
    Sa dheire dubhairt an sagart "Cad mar gheall ar an airgead san a fuairis ag dul amú" "Ó" arsa Eoghan "Ní bhfhuaras in-aonchor fós é, ach da dfuighinn é cad dheinfhainn leis."
    Thug an sagart droch-feacaint air agus dubhairt sé leis bheith ar an dtaobh amú d'on dorus cómh mear is d'fheadfadh sé é. D'imtig Éoghan air agus bhuaidh sé an púnt ó'n bhfeirmeóir.
    Mrs K. Barrow
    Denis Lynch