School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

Do pós ogánach i rith na hInide agus dólta a lán mór é.

Do pós ogánach i rith na hInide agus dólta a lán mór é.Do cheap sé go mbeadh gach rud ar a thoil aige ar san amach.Tháinig sé thar-nais go dtí tig a atahir an la fé dheire as é ag feiscint go bruacha brónach.A athair ar seiseann ceaca is ceart bheith na m aigear
    nár deig féin nó mo bhead.Seo céad sicín agus capall duit.Gaib na capall agus beir leatna sicíní agus truachaill gur tig in a bfágadh túfíor agus bean in aon-tigeas fiaraig diob ceaca ata na maighistir an fear nó an bean.Fág sicín i ngach tig in a mbíonn fear nómaighistirtar- éis cuaird a thabhairt ar an naomhad tigdeug is ceithre fichid ag sicín d'fhágaint in gach ceannaca.
    Tháinig sí go dtí tigeile do chuir sé an cearc céaddna orthu.Is mise an maighistir annso ars a n bhfear agus imbasa dubhairt an bhean gurbh fíor dó é .Tóg an dá rága capaill mas eadh ars an fear.Do glaoidh a bhean i leac taobh air agus bhí cogarnach
    Máire ní Dúnlaing
    Bean ní Dómhnaill