School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

marbhuigheadh O'Bhrián
    Bhí Máire Rua glic.Dubhairt sí go rachadh sí go Luimneach chun Ludlow a phós nó aon oifigeách dá d'fhághfad siad an tálmhan dí.Ní deánfadh Ludlow é sin .Annsin pós sí Cornéth Cowper.
    Bhí go maith agus ní raibh go h-ó.Lá amháin bhí cowper ag béarradh féin .Bhí Máire Rua ag caínnth már geall ar o Bhriain .Tháinig faitíos uirthí ráibh cowper Thúgh sí póch do chuir sí an rassúr trid a sgornach agus márbuígheadh é ar an tóirt.
    Beán dána crósta neám trócaire abeádh í. Bhí sí ana dhián ar na tineónthaímór timcheall na h-aithe shin.bas obhann a fuáir sí ag fiádhas i gchóill a bhí sí agus í ag marcúidheacht ar capall.Bhí a cúidh gruáige ag sileadh tár a guáibnibh chuaidh sé i bfasthod ins géáfa na cráinn aghus crócadh í ar an áit.
    She was grat for hunting and she was also a great fighter .it was she led her soldiers against the Cromell soldiers .In that castle she had a black horse and any one that would ride that horse with máire Rua's bridle would
    Seán Ó Maolchaoine