School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

1. (continued from previous page)
    sé ábailte aon rud d feisgint. Sa deire chonnaic sé cocbó inaice leis, agus síós fén cocbó, bhí an leipreacán agus é ag cur barraicín ar bhróíg. Dfan an fear ag féácaint air, agus bhí an leipreacán ag féacaint air, agus sa deire labhair.
    "Cad tá tú ag féaraint (?) air ar sé coinnig amach ón madra mór san. Níl aon baoghal orm mar is liom-sa an madra.
    Rug sé an bhróig an leipreacáin, agus dubhairt sé leis próca óir do thabhairt dhó. Theasbáin sé cloc dhó na raibh an tór. Chuaidh sé abhaile, agus fuair sé rán, agus tháínig sé thar nais, agus thosnuigh sé ag romhar agus sé an rud a fhuair sé ná all. Sé an (?)