School: Carraig an Chabhaltaigh (C.)

Carrigaholt, Co. Clare
Bríd, Bean Uí Chatháin

1. (continued from previous page)
    adúbhairt sí "nuair a bhain tú an túbhall". "Chuaidh mé isteach i seaomra, i dteich beag íseal, gairid dom" adúbhairt sé. "Cad do chonnaic tú annsan?" adúbhairt sí. Do thaispéain sí an bollóg dó agus d'fiafruigh sí dhe ar bhí sin i agus dúbhairt sé gurab é ann ceann ceadhna é. Thus sí léithe an buchaill annsan. Ghlaoidh sí ag gach aon teich a bhí ar an mbóthair ag imteacht dí. D'fhág sí an bosca snaoisín sa chéad teach, an buidéal sa tarna teich agus an bollóg aráin sa triomhadh teich. D'imtigheadar annsan fá dhein cúirte a ríogh, agus ní bhfuair mé aon scéala ortha ó shoin.
    Cáit Ní Mhaoldomhnaigh.
    Fuaireadar an scéal seo ó Séan Ó Loinsigh (70 bliain) i gCarraig a' Chobhaltaigh.