School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_059

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_059

1. (continued from previous page)
    an oidhche sin. Ceannuigheadh an mháthair cóta síos go bárr a cuidh bróga agus hata mór ban le h-aghaidh an lá a bíodh sí le pósaidh an lá a bíodh sí le pósadh.Deireann na sean daoine gur ceart do gach duine aithne [?] nach leó mbéidh dearg leó agus é dó caiteamh isteach san theine. Seo phisreóg a d'innis sean duine dhom go raibh cailín ag dul go bainis agus níor thug sí aithne leí nuair abhí sí leath an bhealaigh go dtí an teach araibh an bainis ann casadh fir leí agus conrad leo dubhairt ceann de's na fir leí an connra a iompar sgathamh agus dubhairt sí leó go rabh deifir uirri agus go raibh sí ag dul go dtí teach a raibh bainis ann agus
      1. poetry
    Cáitlín Ní Sheoighe