Scoil: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Cill Mheáin, Co. Mhaigh Eo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

Ar an leathanach seo

1. Is iomda sgeal greannmar do bhí le cloisteál sa t-sean aimsear i dtaoib an ghréisuide liopreachan. Creid na sean daoine dá bhfághad duine greim ar an ngreasuide, agus a sparán a baint de go bhfuigheadh sé sgilling ann gac uile am dá n-osoclocadh sé é, agus ar an ádhbhar sin [bad?] mhóir an thóir do bhí ina dhíaidh ach, gid go gcloisfeá sean daoine gá rád go rud fear do bhí ina chómhnuide ina leithide seo, do báile ar ceann acú i n-allód, agus go raibh racmas is mnaoi aige ar fead a saogal dá bhárr, ní bfúar mé crutú cruinn arian go rugad ar ceann ac[u.]
    Ina dhíaid sin 'is ule tá daoine in ár measg indiú féin nac gcuirfeadh súas do sparán an grésfuide dá
    Siúbhán Ní Dheibhin
    An Tulaigh Dhubh, Co. Mhaigh Eo