Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar an mbosca agus leig si uirthi go raibh si marbh. " o bho " ars an ri " ta do bhean marbh i ngeall orainn . " Nil " ars an fear " Thug liom a dheanamh beo arist " agus thosuigh se ag seidead ag a cluais agus deirigh an bhean aniar.
    " An ndiolfaidh tu an an adharc sin " ars an ri . Ni dhiolfaidh " arsa an fear " gan an oiread seo d'airgeid. agus cheannuigh an ri uaidh i.
    Annsin nuair a chuaidh an ri abhaile thosaigh se fein agus a bean ag troid agus pholl an ri le sgein i . agus annsin thosuigh se ag seideadh ag a cluais leis an adhairc acht nior thainic leis a dheanamh beo. Bhi na gardai ag dul an bothar agus mhothuigh siad an torann istigh agus chuaidh siad isteach agus chroch siad an ri . agus mhair an fear eile go sona seanmhar ar feadh i bhfad ina dhiaidh sin
    AT1535: The Rich and the Poor Peasant
    AT1539: Cleverness and Gullibility