Scoil: Cineal Conaill (uimhir rolla 15271)

Garbhachadh, Co. Dhún na nGall
Antoin Ó Dochartaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Thóg sí an maise briste agus thug iarrais air agus b'eigean do teicead ach sé an deireadh a bhí air go dtug sí isteach dó agus a deir sí, " B'fhéidir in ainm an Rí go mb'fhearr damhs an coran a glacadh amach go cionn míosa agus annsin pósfaidh mé thú."
    Le sin thoisigh an fear a bhí sa babaidh da corrú féin suas. Nuair a mhothaigh sí eisean mar seo rith sí agus thoisigh ag téigheadh leainne dó agu ní rabh sé i bhfad go rabh sé cois na teineadh léithe.
    Ó sin amach ní chuala an buachaill aimsire son seomra aige cuirtí go rabh a chuid ama suas. Acht nuair a tainig an tsamain tug an geirmeoir a chúig punta do i gcuideochta a thuarastail agus ní deachaidh sé arais ar aimsir níos mo chuia?.
    AT1350: The Loving Wife
    Brigid Ní Creaig