Scoil: An Cuimín (uimhir rolla 6162)

An Coimín, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. (1) Ó a Tighearna Íosa Críost, a thógfas ar shiubhal peacaidh an Dómhain, tré do thrócaire ata eifeachta tabhair párdun damh in mo pheacaidh agus ar ucht do chrois naomhta, sábhail mé indiu ar gach uile olc. Tá mé ag iomchar fa dtaobh dím bonn naomhtha le grádh ort in éadan mo laige féin.
    I ngut cosamhlacht leis an caomhlacht agus leis an simplidheacht ofrailim suas duit an Iodhbairt seo go hiomlán i gcuimhne ar an Íodhbairt a h-ofraladh ar mo soin ar crann na Croiche. Go rabh an Íodhbairt taitneamhach in do lathair. Moladh go síorruidhe duit. Amén.
    (2) Sínim mé fhéin ar an leabaidh seo anocht i gcuimhne mar síntear mo corp ins an uaigh. Dheánfidh mé faoisideach le Dia fa eochraidh mo codladh agus olcas mo croidhe mo croidhe. Mathair Críosta agus Athair Íosa go rabh ag mo ceann agus mo chosa. Naom Eóghan baisteach agus a cuid Easpal Peadar agus Pol. Naomh Padraic agus na naomh go heile agus teachtairí díleas Dé no go dtigidh chugam in am go gcuirfidhe an Ola Críost ar mo Anam Dhílis mar céasadh é de crann na phaíse.
    Séumas Mac Giollachaoill
    Cill Ráin, Co. Dhún na nGall