Scoil: Baile an Churraigh

Baile an Churraigh, Co. na Gaillimhe
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "Bhoil anois" ars an fear thuas. Tá luing ar an bfairrge . Tá sí ag teact agus sheasann sé ar an bfairrge síos fút. Tá sé chomh mór agus go ndeanfaidh sé maide sacac, agus thig leat do dhá chois a chur ina timcheall agus slideapeal síos go dtiubhraidh sé istigh ins an luing rú agus bearfaidh sé go talamh tirm tú.
    Leabaidh Seán a bheith ar dhruim ar an mbuailtin sé an ait a raibh in a seasamh ar a stoc agus greim ar a gcroch aige nuair a dhuisig Máire. Dubhairt sí " ceard ta ort a Sheáin. Duisigh Seán agus Máire agus sin é brionglóidig Seain Uo Shiol.
    Máire C. Ní Mhiadhaigh
    Pádraig Ó Dubhdha