Scoil: Gleann Beithe

Gleann Beithe, Co. Chiarraí
Nóra, Bean Uí Fhoghludha

sé leaga anois do leim sé tar an geata agus do fuair sé na trí puint ó'n sagart.
    Miceál Ó Curráin. Rín na Logán
    An fear is fearr cun spealadóireachta do dheanamh. Lá ámhain do siubhal sé ó Tuaith go Tráighlí agus ó Tráighlí do thosnuig sé ag spealoideareacht agus caith sé aon lá ámhain ag deanamh na h-oibre sin agus nuair a bhí an lá caithte agus an t-ám cun é stad bhí sé in-aice lé Mainistír na Féile agus mar gheall air é sin do bhí sé an spealoidear do bfearr ins an dtír agus fuair sé seacht bpuint an lá sin.
    Pádruig Dé Búrca. Drom
    Do bhí sé an-maith cun rinnce agus do bhí sé ag muineadh na daoine ins sgoil a bhí ann fadó agus fear an-deas do beadh é cun ámhránuideact agus deireadh mo sean-athair go ceolfadh sé amrán seo atá so leanas.
    Old Ireland I Adore
    Oh Erin's Isle my hearts delight