School: Drom Dhá Liag (C.) (roll number 12230)

Drom Dhá Liag, Co. Chorcaí
Bean Uí Dhrisceoil

1. (continued from previous page)
    dtí gur thángadar timcheall ceathramhadh míle ó'n sráid bhaile ar an dtaobh thoir. Annsan chuala Seán an gáire agus gáire eile agus dubhairt sé in a aigne féin go raibh duine éigin ag magadh fé. Annsan chuala sé an cainnt an fothrom agus an gleo go léir fé mar a bheadh daoine ag imirt cluice ach ní fheaca sé aon rud.
    Do labhair an sagart leis annsan do thóg sé a chos amach as an "stioróip" agus dubhairt sé le Seán a chos féin do chuir isteach in a ionad. Do dhein Seán mar dubhrad leis agus annsan chonnaich sé na daoine maithe go leí istig insan bpaírch in aice an bhóthair agus cluice peile ar siubhal aca agus gleo agus spórt an domhain aca.
    Baineadh geit mór as Seán ach níor leig sé aon nidh air. Do
    Séamus Ó Fearghail