Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Do bhí an tailliúir cómh maith agus a bí sé riamh anois. Do bhí gnó ag an sagart isteach an turas so mar do caithfheadh sé fághail amach aos gach duine a bhí san Ospidéal.
    Do bhí fhios aige do mbeadh an tailliúir ag magadh nuair a diafhróchadh sé de cad é an aos a bhí sé agus do chuaidh sé timpeall go dtí gach duine a bhí istig san ospidéal sar a dtáinig sé go Tailliúir na Samhna.
    D'fhiafhruig sé de'n tailliúir cad é an aos é agus dubhairt an táilliúir mar seo. Níl fhios agam ach d'airígheas mo máthair ag rádh go minic gur cómhnaos mé feín agus Peig Ní Cheallaig.
    Nuair a airigh an Sagart é sin do bhí fhios aige ná feadfhadh sé a aos d'fhághail amach uaidh agus d'imthig sé leis amach as an Ospideal.
    Máire Ní Chriodáin
    An Chúil Iarthach, Co. Chorcaí