Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear ana tímpeall dhá cead blian ó shoin do téigead sé amach gach lá agus do bhíod sé ag fiadhac coininí.
    Lá amháin d'fán sé ar fead tamhall amuig agus do bhí sé ana dorca nuair a bhí sé ag teacht abhaile.
    Ní raibh aon eagla air roimhis na bpucaí agus do bhí sé ag siubhal go ana mhear bha cumha leis cún cuiread sé a cos.
    Do bhí an slighe ana fada ar fhad nuair a bhí sé ag dul thar áit dorca do connaic sé rud bán ag seasaimh agus na taoibh an claide agus ceol aige.
    Nuair a chonnaic sé an fear agus dúbhairt sé leis lean mé agus do bhí eagla ar an fear é dó leaumaint [?] agus dúbhairt an pucaí