Scoil: Tráigh Éanna (uimhir rolla 16030)

Bá Thráigh Éanach, Co. Donegal
P. Mac Giolla Bhríghde

1. Scéal

Am amháin bhí bean ann 7 ní rabh aici ach aon mac amháin. Tháinig lá gaoithe móire 7 bhí grainín coirce le cathughadh.

Sgéal
    Am amháin bhí bean ann agus ní rabh aici ach aon mac amháin. Tháinig lá gaoithe móire agus bhí grainín coirce le cathughadh. Dimthigh an mac seo leis an choirce suas go bárr cnuic éiginteacht. Thoisigh sé ar an obar agus nuair a bhí deireadh craithte aige damarc sé ar an thalam. Mo truaighe ní rabh aon grainín dé’n choirce fágtha. Cuaidh sé isteach chuig na mátháir agus diarr uirthi lón a dheanamh dó no gur imthigh an choirce leis an gaoith mhóir.
    Tamall ina diadh sin bhí an lón reidh aici agus dthímthigh an ghasúr. Siubhal sé leis go dtáinig clap - sholus agus ins an deireadh casadh fear air
    Chuir an fhear cheist air “ca rabh sé ag dul. Tá ar seisean “dimthigh mhó chuid coirc leis an gaoth mhór”
    Tá dó chuid coirce agamsa. Siubhal leat isteach annseo agus fan agamsa go maidín. Cuiadh an bheirt isteach
    AT0564: The Magic Providing Purse and “Out, Boy, out of the Sack!”
    Padraig P. Ó Dubhthaigh