Scoil: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

1. Soineann agus Doineann
    Bhí sneachta trom againn tuairim is fiche bliadhna ó soin. Thosaigh sé ag cur sneachtaigh beagáinín nuair a bhí na daoine ar an aonach agus níor stop sé go ceann sé seachtmaine. Rinne sé mórán dioghbhála do na aoine go mórmhór na feilméaraí mar bhí a mbeithidhigh caillre ann agus níorbh féidir dhoib aon obair a dhéanamh.
    Bhí na daoine go léir i gcruadh-cás. Ní dheachaidh siad amach ón lá do thosuigh sé go dtí an lá do stop sé. Bhí daoine eile ann agus bhí tinneas ortha agus níorbh féidir do na daoine eile dul i gcoinne an doctúra agus mar gheall ar sin cailleadh iad.
    Ní fheadfadh duine rothaidheacht, gluaisreácht do thiomáint traen do thiomáint nuair do bhí an sneachta ann. Bhí sneachta thart timcheall gach tighe. Bhí sé da troigh ar aoirde se thart mar bí sé ag cur isteach ar gach uile duine.
    Cailleadh sean fhear ann darbh ainm Seán Ó Coileáin agus fuair Tomás Ó Mí... bás leis an bhfuacht. Bhí brón ar gach duine ina ndiaidh.
    Máire Ní Dhómhnalláin
    Loughpark, Co. Galway