Scoil: Leitir Caltha (uimhir rolla 13952)

Leitir Calaidh, Co. Galway
Donncha Ó hIarfhlaithe

1. Sean-Sgéal.
    Bhí bean ann uair amháin agus bhí aicídh uirthe, agus ní raibh aon ní ag déanamh aon leighis di. Dubhairt bean eile léi dul go dtí bean ná mbeadh aon ní ar an saogal ag déanamh aon bhuartha dhi, ná aon trioblóid uirthe agus léine a fhágáil ar iasacht uaithe agus go leighisfeadh an léine í. Bhí sí ag cuimhnige annsin cé hí go ragadh sí ag dul ag fágháil an léine uaithe. Cuimhnigh sí ar bhean annsin, nach raibh aon trioblóid san saoghal uirthe, ná aon ní ag déanamh aon bhuartha dhe. Chuaidh sí go dtí í agus dinis sí a chás de agus d'iarr sí an léine uirthe le í a leigeas, mar dubhairt siad liom ar seise, gur ó do léitheid, nac bhfuil aon bhuartha ná trioblóid uirthe, do chaithfinn í
    AT0844: The Luck‑bringing Shirt
    Seán Ó Laighidh