Scoil: Braighde (uimhir rolla 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

Ar an leathanach seo

1. Do casadh girrfhiadh agus gráineog ar a chéile lá, agus bhíodar ag caint. "Mo thruagh thú a rud bhoicht" arsan girrfhiadh. Nílir ábalta aon nídh de dhéanamh acht ag ithte. Ní[?] féidir leat rith na léim. Táir ana mhaith chun cainte a giarrfhiadh arsan gráineog. Beidir is fearr mise ná tusa. Beidh rás againn. Do bhí an giarrfhiadh ag gairide agus ana spórt aige fein gráineog. Tá go maith arsan giarrfhiadh cá rithfimíd é. Annso san gárda arsan gráineóg leis. Rithfead-sa an cead chlais agus túsa an tarna chlais agus an duine is túirse a bainfidh ceann an gárrda amach is aige a bheidh buadh. Beidh sé ina margadh arsan giarrfhiadh. Do cuaidh an gráineog chun cainte le gráineog eile d'innis sí an sceal dí dubhairt sí lei dhul go ceann an gárdda agus dul i bhfolach ann agus nuair a beidh an
    AT0275A*: Race between Hedgehog and Hare
    Pádraig Ó Súilleabháin