School: Doire Clathach (roll number 11931)

Derryclogh Upper, Co. Cork
Éamonn Mac Firbisigh

1. Bhí fear ann tráth agus sé ainm a bhí air ná Seán Bocht. Bhí sé ag siubhal roimis amach agus do bhuail an bás uime. Dia Dhuit a Sheáin dubhairt a ' bás. Dia's Muire dhuit a duin uasail a dubhairt Seán. Fear bocht iseadh tú adubhairt an bás. Tabharfad se slíghe maireachtain duit. Tá duine uasal ins an áit seo áirithe agus tá sé a'dul cun báis. Tá abhfuil de dochtúirí ins an dúthaigh d'iarraidh é leigheas agus tá míle púnt le fághail ag aon dochtúir a leigheasfadh é.
    Eirig anois agus éirig á féachaint agus bead sa in aice an leabaidh. Tóg ort é a leigheas má chíonn tú mise le n-a chosaibh agus má cíonn tú mé lena cheann ná tóg ort é a leigheas.
    Nuair a chuaidh Seán a fhéucaint
    AT0332: Godfather Death