Scoil: Drom Dhá Liag (C.) (uimhir rolla 12230)

Drimoleague, Co. Cork
Bean Uí Dhrisceoil

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    siad teine cnámh in onóir do Naomh Seán. I ngaírdín na bprátaí is mó a deintear an teine chun bheannacht Naoimh Seáin do thabhairt ar na prátaí. Deirtear leis go gcuireann an teine deire le mallacht an diabhail.
  2. Tá feirmeóirí ann agus bíonn eagla ortha girrfiadh d'fheiscint insan bpáirc in a mbíonn na ba mar deirtear go bhfuil sé i gcumas sean-cailleaca girrfhidhthe do dhéanamh díobh féin le piseóga agus draoidheacht. Mar geall ar sin bíonn eagla ar na feirmeoírí go ndéanfadh siad diogbháil éigin dos na buaibh mar go mbeadh cómhacht an diabhail aca.