Scoil: Baile an Mhuillinn (B)

Baile an Mhuilinn, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Discín

1. Sgéal faoi thaidhbhse
    Tá go leor sgéalta faoi daoine a tháinig arais ó'n marbh agus seo sgéal a chualaidh mé go minic faoi spiorad a tháinig arais ó'n marbh agus seo é an sgéal. Bhí fear ann uair amháin agus bhí sé ar aonach lá amháin agus thuit sé ar meisge agus marbuigheadh é ag teacht abhaile agus ní raibh an sagart aige nuair marbuigheadh.
    Bhí duine ins an mbaile céadna agus bhí sé ina cara maith leis an bfhear a fuar bás. Dó nó trí de uaireannta nuair bhí sé ag dul thart an áit a bhfuair an fear eile bás connaic sé coineal fada lasta ins an áit a bhfuair sé bás. Thoisig faitchíos ag teacht ar an bfhear annsin agus d'innis sé dho'n sagart é. Maith go leor arsan
    Seán Ó Fearchair
    Baile an Ruiséalaigh, Co. na Gaillimhe