School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. Do thuit timpist mór amach in Anach Cuain sa bhlian aon mhíle, ocht gcéad, fiche ocht. Bhí siad ag dul go Gaillimh i sean-bhád agus bhí caoirigh aca. Nuair a bhí siad dá mhíle ó Ghaillimh do chuir caora a cos tré thóin an bháid agus thosuigh an t-uisge ag teacht isteach. Chonnaic fear a bhí ins an mbád an t-uisge, bhain sé a cóta dhe agus cuir sé ar an bpoll é ach bhrúigh sé ró-láidir é agus bhris sé an clár ar fad. Thosuigh an t-uisge ag teacht isteach ar an nóiméad. Bhriseadh an bád agus sgaipeadh na daoine ar an uisge. Báitheadh naoi ndaoine déag aca agus tháinig aon duine
    Gráinne Ní Fhathaigh
    Baile Chláir, Co. Galway