School: An Clochar, B'l'Áthan Ríogh

Athenry, Co. Galway
An tSr. M. Treasa Ní Bhriain

1. (continued from previous page)
    clogann uirthe arís. Shiubhal an bean óg agus é fhéin amach as an seómra agus ní raibh sí leagtha amach tinn mar a bhí sí arís go deó. Thug sí míle púnt do’n bpíobaire bhí an oiread sin riaméad uirthe. Nuair a bhí an píobaire ag dul abhaile casadh an sidheóg air. “Anois” adeir an sidheóg “bhéarfaidh tú cuid de’n airgid domh-sa.” “Acht duine ar bith nach bhfuil airgead aige déanfaidh sé gan é” adubhairt an píobaire agus dheamhan pinginn a tiubhraidh sé dó. “Tá go maith” adeir an sidheóg “casfaidh liom-sa fós thú.” Chuir an píobaire suas a phíobaí ceól agus ní dheárna sé aon phíobaireacht níos fuide.
    Bhí bean óg eile, inghin do Lord Mayor i mBláth Cliath. Bhí sí tinn agus ní raibh aon dochtúr ar bith in ann í a leigheas, acht chuala siad faoí’n bhfear seo. Chuaidh an píobaire go Bláth Cliath agus nuair a shroich sé an teach seo bhí fáilte mór roimhe. Fuair sé chuile shórt a d’iarr sé annsin agus chuaidh sé isteach san seómra in-a raibh an bean óg tinn. Rinne sé chuile rud a dubhairt an sidheóg leis agus bhain sé an clogann díthe. Nuair a bhí an clogann bainte dí tháinig an sidheóg agus do
    AT0753: Christ and the Smith
    Nóra Ní Cadhain