School: An Druim (roll number 13528)

An Droim, Co. Galway
Micheál Ó Concheanainn

1. beatha na ndaoine sa t-sean-aimsir.
    Ní bhíodh mórán le n-ithe ag na daoine fadó. Ní bhíodh aca ach prataí[?] agus mín choirce agus bastaí ag na daoine fadó. Bhíodh síad féín ag milt na míne. Bhíodh mulen sa gcnoch agus ar an aill leaghach. Mhilleadh an mín annsin. Bhíodh tae[?] aca ina ndhiaidh na bpataí[?] agus sé an t-ainm a thinbar[?] na daoine air ná an tae[?] beag. Bhíodh an dúil ag na daoine i mbastaí an t-am sin. Nuair a bhíodh na fataí[?] na pataí [?] bruithte ní bhíodh aon chiseog ag na daoine leis na pataí a chaitheadh amach as an bpota nuair nach mbíodh an chiseog aca. Bhíodh surabowt[?] mín bhuidhe agus mín choirce aca. Ní bhíodh cruithneacht ar bith aca
    Ní bhíodh aon whole meal aca nuair nach mbíodh an chruithneacht aca. Bhíodh siad [?] ag déanamh bastaí as na pataí breaca
    1. products
    Siobhán Ní Dhonnchadha