School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    muid náirighte, "tarraing an doras in do dhiaidh." Bhí sé ag imtheacht leis agus chuala sé an torann agus dhearc sé ina dhiaidh agus céard a chonnaic sé acht an bhean ag teacht agus í ag tarraingt an dorais ina diaidh.
    Bhí sé ar buile nuair a chonnaic sé é sin acht mar sin fhéin bhiodar ag imtheacht go dtáinig siad go dtí an coill. Chuadar isteach ann agus bhí triúr fathach ag comhaireamh óir a bhí goidte acú. Nuair a chualadar an torann ag teacht scannruigheadar agus ritheadar agus dfágadar an t-ór ina ndiaidh. Fuair an fear agus an bhean an t-ór agus bhiodar saidhbhir uaidh sin amach.