School: Scoil N. Bríde

Baile na nGall, Co. Kerry
Síle Granville

1. (continued from previous page)
    agus nior stad an capall go dtí gur cuir se ag bean a dhorais féin é. Annsan d'iarr Sean do'n Marcach cér'b é féin. "Is mise Naomh Martan" ar seisean agus ni dhearmadais mo oidhc gan onóir a thabhairt di, agus bhí oiread san do bhuidheachas agam ort gur thugas tú go dti beul do dhorais féin".
    Nuair a tháinig Sean isteach Bhí failte mor roimis ag a mhnaoi agus ag a clainn mar bhi iongancas ortha cad na thaob go raibh se amuigh com fada o'n a thig féin agus an oidhche bhi ann.
    Bhí an chaora istig aca ag feitheam le n-a teact. Nior shuid sé go dti gur mhairbh sé í, agus nuair a bhí gach aon nid deanta aige do thug sé buidheachas do Dia agus do Naomh Mártan a thug abaile go slán sabábtha cum a thighe féin é.
    Eibhlin Ni Concubhair
    Cill Chúile, Co. Kerry