School: Béal an Bhuláin (roll number 14866)

Béal an Bhulláin, Co. Mhaigh Eo
Pádhraic Seoighe

1. (continued from previous page)
    amach an fhuinneóg agus a chomrádaí ag rith in a dhiaidh. Nuiar a bhí sé ag rith tríd annach ar a dtugtar Máinín na hEanaighe thuit sé isteach i súmaire agus thuit an t-ór isteach chomh mhaith.
  2. Dáoine cáileamhla.
    Sán ám fado bhí daoine laidre san ait nac bfuil a leiteadh án anois. Bhí fear tíar idtoin an tsean baile agus cuile maidin caiteadh se an tordh ficead naoi tróig suas san aer.
    Bí dúine éile ín ndún Ibear agus bhí cáirt aige ác ní raibh áon capall aige. Cuile la teigeadh se go dtí an portach trí mhile on áit agus táirainneocadh se an cairth e fein agus líonac se an cairt agus tarrainneocadh se abhaile aríst é.
    Bhí gó leor daoine laidre idtoin an tsean baile. Bhí fear an agus caiteadh se lan mailin ceid deic troig. Bhí fear as dun Ibear mo sean atáir Antóine Mac Gíonntaig bhí spóirt inGobh a Coire. Bí triuir fhear on Córrain agus mo tSean Atair ag rith ndiaidh banbh agus í a ceapadh dén